apelsintv.se/blogg

januari 22, 2018
av Jim
Inga kommentarer

Hej och hå, på IMAX vi ska gå. Eller ja, gick…

Ja, då blev det då äntligen ett besök till landets enda IMAX-biograf. Närmare bestämt i ”Mall of Scandinavia”, beläget i Solna. I Stockholm, för de som inte har koll på geografin. Och filmen som jag och några andra kollade på var så klart Star Wars: The Last Jedi. Måste ju göda min inre nörd ibland så han mår bra och frodas. Och innan filmen passade vi på att knata runt i shoppingcentrat och fönstershoppa, förutom att jag köpte ett set salt- och pepparkar i Legobutiken av alla ställen. Men så blir det när jag gillar att shoppa ack så nödvändiga saker. Plus att vem kan säga nej till lite Lego?

Vad ska jag säga om detta upplevelsepaket månntro?

Mall of Scandinavia
Känner jag mig själv rätt så kommer jag åka dit minst en gång till, dels för att göra det ordentligt, men även för att kunna lägga mer tid på att besöka affärerna som finns där. Inte allihop såklart, kan ju inte äta i alla restauranger på samma dag. Visste jag skulle kunna, men det känns inte realistiskt. 🙂
Men affärerna är ju alltid skoj att kunna kolla lite mer i, utan att behöva känna att jag låter någon annan vänta på mig. Allt handlar om att inte behöva jäkta kort och gott.
Men jag, eller vi som var där för filmen, hann i alla fall med några besök på bl a Disney Store, Webhallen, Hobbex och lite andra butiker. Men som sagt, jag kommer åka dit fler gånger om jag ändå ska till Stockholm. Väl värt ett besök, om man gillar shopping och att gå mycket. Stället är ganska stort, men inte överdrivet.
Ja, vi käkade en bra burgare på ett av matställena, och nej det var inte på de vanliga snabbställena. Även om det gick snabbt att få maten.

Filmstaden Scandinavia och IMAX
Ska man gå på bio, så ska det kännas att man är på bio också. Visst, mindre ställen har sin charm absolut, men det är trevligt att gå på större också. Och Scandinavia är just det, större. Vi utforskade inte lokalerna mer än att vi besökte godisbutiken och salongen dit vi skulle. Ok, du kan inte att undvika godisbutiken, du går igenom för att komma till resten av biografen. Nästan så man kan tro att SF Bio vill kränga en massa snacks, godis och dryck till sina intet ont anande besökare? 😀 Eller så tar du med dig eget, som jag faktiskt gjorde, snål som jag är. Eller mest för att jag inte vill shoppa onödigt mycket sånt. Kostar ju en hel del, kontra vad det egentligen är värt 🙂
Att sen gå in i IMAX-salongen kändes … […] … som att gå in i vilken biosalong som helst. Ja, förutom den stora loggan på väggen (bilden här ovanför). Men salongen i sig är rymlig, bekväma stolar, plats nog för att köra runt med en cykel framför Plusstolarna. Vi gjorde inte det, men det hade gått utan problem. Just sayin’. Själva upplevelsen av IMAX var som förväntat; lite större, lite bättre och lite ljudligare. De har bra tryck i högtalarsystemet i den salongen om jag säger så. Ingen risk att du somnar när du tittar film där. Fast en sak som störde mig och de runt mig också reagerade på var att glasögonen inte ”fungerade” som de skulle från början. Men det fick sin förklaring efter en stund. I IMAX-salongen väljer SF att köra en (hyfsat lång) trailer för en kommande film och en reklamsnutt i v-a-n-l-i-g 3D?!? Hallå liksom! Känns ju lite sådär med tanken bakom. Varför är detta ens något att bry sig om undrar du säkert? Jo, av den enkla anledningen att vanlig 3D, eller Real 3D som det heter hos SF, och IMAX 3D är två olika system. En kamera för 3D och två för IMAX. Vilket gör att vanlig 3D inte fungerar alls, eftersom du får ett par glasögon anpassade till IMAX när du går in i salongen. Och då kan det ju vara bra med material i samma format. Kan jag tycka. Men det blev betydligt bättre sen när filmen väl kickade igång.

The Last Jedi
Jag har alltid gillat Star Wars, vilket jag får utveckla i nåt framtida inlägg. Så det var ju inte så att jag förväntade mig att bli besviken av ännu en film i sagan om Rebellerna, Kraften och allt det där du vet. Fast jag höll ändå mina förväntningar ganska låga, utifall att det skulle bli halvbra. Men Star Wars á la 2017 (hade ju premiär i december förra året) har mognat till lite mer krigsfilm, med inslag av humor och kändes lite mer vuxen är de föregående. Nu började såklart vägen om det nya Star Wars med The Force Awakens, men denna filmen kändes mer tydlig i att den tog större steg bort från Lucas & Co. Men det finns en hel del scener i The Last Jedi som speglar eller rent av kopierar sina föregångare i de äldsta filmerna. Tänker inte skriva vilka, för det får du faktiskt lista ut själv. Men filmen är i alla fall en bra Star Wars-film, med lite mer tyngd på kriget mellan rebellerna och det då nya imperiet, eller The New Order som de faktiskt kallas. Så gillar du Star Wars är det helt klart något att titta på, eller titta på igen för den delen.

Sen ska det bli intressant att se var den sista delen tar vägen och handlar om. Blir förvisso JJ Abrams denna gången. Rian Johnson som regisserat denna rullen, honom får vi snällt vänta på, tills den helt nya trilogin ska göras. Den blir också intressant då den kommer handla om Star Wars, fast det är ej bestämt när, var och och om vilka den ska handla om. Men del IX kommer komma i december 2019, och det är ju inte så långt tills dess. Bara typ två år. Precis som vanligt. Och det börjar gå en del rykten redan, men sånt finns det Google för.

/Jim

januari 11, 2018
av Jim
Inga kommentarer

Se där ja!


”Det var en helt vanlig kväll. En torsdag. Och långt inne i skogen, bakom en tall, strax till höger om en omotiverat stor åker, satt det en gubbe. Denna gubbe, som inte vet om att vi tittar på honom där han sitter, sover för tillfället. Så han är egentligen ganska oviktig.
Men bredvid honom på marken, där ligger det något mer intressant.
Fast det får vi återkomma till.”

Ja, som du ser är detta min nya blogg. Ny på det sättet att den faktiskt har fått en ny adress och allt. Och precis som resten av hemsidan så körs den i WordPress.
Jag skulle nog flyttat bloggen för flera år sedan, men det har inte blivit av förrän nu.
Av olika anledningar, som det brukar vara.
Vi får se hur det utvecklar sig med att skriva i bloggen mer frekvent, än någon gång per år som det varit förut. Har lärt mig genom en nära vän att det är nog bra att sätta lite tankar och funderingar på pränt ibland. Dels för att skriva av sig, men även för att göra något kreativt. Sen om någon läser det jag kommer skriva, det återstår att se…

På återseende!

/Jim

”Och bredvid mannen låg det en nyckelknippa. Eller det gjorde det tidigare under dagen. Nu hade en grävling sprungit iväg med dem. Så när gubben sent om sider vaknar igen, kommer han inte kunna starta sin bil. Den som står där borta, på andra sidan den fortfarande omotiverat stora åkern. Men det är så det blir när man sitter och sover bakom en tall. I ett blogginlägg på internet.”

september 14, 2014
av Jim
1 kommentar

Valdag

vote_change
Ah, valdagen. Dagen då partiet med de mest attraktiva illusionerna om de närmaste fyra åren vinner. Och till slut, i enlighet med en lag jag glömt, kan förenas i styrandet av vårt land och användandet av våra skattepengar, tillsammans med andra (utvalda) partier som även de har attraktiva illusioner.
Dock kommer samma tidsrymd fyllas av påpekanden om att de förlorade illusionerna var de enda rätta, och att endast de och inga andra skulle ha styrt samhället mycket mer och bättre.

Så skola det vara, i evigheten. Amen.

september 12, 2014
av Jim
Inga kommentarer

Clear!

DNR_0

 

Ja, det var ett tag sedan jag bloggade. Detta av olika anledningar jag inte behöver gå in på just i detta blogginlägg. Måste ju spara något till framtiden. Ack, denna framtid som skola ha så många spännande händelser i lager för lilla mig, ett blott obetydligt dammkorn i den stora helheten vi befinner oss i. Ack…

Nåja

Bilen
Den rullar fortfarande på, och så blev den faktiskt tvättat för några dagar sedan. Med hjälp av två barn som ville hjälpa till. Det blir lätt så när jag åker ut på landet och lånar högtryckstvätt etc. hos barnfamilj jag känner. Men det är skoj att få lite hjälp. Även om de så klart inte når så högt/långt och tycker att det räcker med att dutta och blaska lite, så är det ju trots allt tanken som räknas. Kan inte påstå att jag känner så många vuxna som skulle anmäla sig till att hjälpa till med biltvätt. Så nu är det mindre dammig och mer blå än innan. Känns bra.

Arbetslivet
Well. Jo, jag har varit på intervju för ett jobb jag sökte som Webbadministratör vid Uppsala universitet. Jag var tydligen en av tre utvalda av 63 stycken som sökte jobbet. Men då jag inte var den som fick jobbet i slutänden är det ju egentligen strunt samma hur statistiken ser ut. Men för att citera alla Hollywoodskådisar som genom tiderna inte vunnit en Oscar: It was nice being nominated.
Så, sökandet går vidare. Återstår att se var det där jobbet som jag kommer att få gömmer sig någonstans. Den som lever får se.

Hobby
Ja, som jag skrivit om tidigare så har jag väckt min gamla hobby modellbygge till liv igen. Och när jag faktiskt ännu närmare målet att börja med mina modeller. Då jag för en gångs skull köpt grundfärg. Vilket jag aldrig gjort förut.
Men jag tänkte i mitt stilla sinne, att om jag ändå ska börja med hobbyn igen, är det ju lika bra att jag gör det ordentligt. Det vill säga, jag grundmålar modellerna innan jag målar dem i de färger som står i beskrivningen. Eller ja, färger som liknar de originalbilder som finns för de olika modellerna. Det är ju trots allt Star Wars vi pratar om. Kan ju inte måla dem i fel färg, hur skulle det se ut? The nerd is strong in this one…

Trumpeten
Jepp, min lilla trumpet som hängt med väldigt länge. Helt ärligt så vet jag inte alls hur länge. Måste vara åldern. Hur som helst, den fungerar fortfarande och jag tutar vidare i musikkåren. Vi har haft lite konserter sedan jag började förra hösten och nu 25 oktober är det dessutom dags för 50-årsjubileum. Med tillhörande konsert såklart. Men förutom det så blir det två julkonserter och lite annat. Och det är fortfarande trevligt att åka och repetera varje måndag mellan 19 och 21. Plus att på väg dit och hem så åker jag förbi husvagnen så den får lite tillsyn. Det är ju ändå på vägen dit så där praktiskt.

Så, ja, det är sm vanligt. Har väl inte hänt så värst mycket nytt sedan senaste. Återstår att se vad resten av året har att erbjuda.

/Jim

november 18, 2013
av Jim
Inga kommentarer

Höstutveckling

deck

Ja, på den senaste tiden har det faktiskt hänt lite grann, som på vissa sätt kan tolkas positivt, men inte fullt ut tyvärr. Men sånt är livet. Lite upp och ner och fram och tillbaka.

Ett helgjobb
Jo, faktiskt så har jag lyckats landa ett helgjobb. Dock inget jag hittade av en slump utan jag blev erbjuden det från en f.d. arbetsplats. Och jobbet handlar om att jag ska ansvara för och utgöra snö- och halkjouren på ett bostadsområde. Men bara på helgen, närmare bestämt lördag och söndag klockan 07.00 – 16.00. Så jag är anställd med en grundlön (som jag får oavsett om jag behöver rycka ut eller ej) och när det är dags att puttra ut med traktor och sandmaskin får jag en högre ersättning. Men inte mer arbetstid. Så det är bra, för då går det att planera helgerna trots att jag har jour. Dock är det negativa att a-kassan biter av två ersättningsdagar då jag jobbar varje helg. Inget att göra åt, men helger jag inte jobbar blir det ingen ”vinst” att tala om. Men då jag alltid jobbar 16 timmar på helgen, kommer a-kassan inte påverkas mer än vad den redan gör. Och då jag är anställd mellan den 2 november och 30 mars, hoppas jag på i alla fall ett gäng snöiga och halkiga helger så jag får jobba ihop lite pengar. Självklart bara för att stoppa i en spargris….har inte alls kollat på något jag skulle kunna tänka mig att köpa…..men tiden får utvisa.

Min blå bil
Då min bil är en åldrad skönhet behöver den lite småfix och omsorg. Och nu under veckan ska jag ringa och boka en tid för att få räkneverket (i hastighetsmätaren) reparerat då det har stannat. Och imorgon är planen att jag ska bända av och på hjulen så det går att köra säkrare i vinter. Sedan behöver jag ta tag i att fixa de små rostangreppen i plåten, serva upp vindrutespolningen och även montera på någon form av extraljus. Sen är det lite annat smått och gott att fixa med. Men i och med mitt jobb har jag tillgång till verkstad där jag kan hålla på med sånt. Dock inga avancerade ingrepp på grund av den halvkassa ventilationen och ingen möjlighet att hissa upp bilen.

Hobbies
Med tanke på min rådande status på arbetsmarknaden och inspirationsnivån, som i mångt och mycket beror på det första, har jag insett att jag behöver göra något som får mig att tänka på annat. Eller rättare sagt, får mig att inte tänka så mycket utan fokusera på något annat. Så jag ska ta tag i mina byggmodeller (jepp, jag är en sån typ av kille) och få igång min kreativa förmåga för skapandet av snygga målade plastgrunkor. För jag har trots allt sju stycken modeller som ligger i olika stadier av färdigställande. Sen att de allihop är Star Wars-modeller, det är en helt annan sak. Får se om jag eventuellt lyckas hitta några fler framöver på den kommande nördmässan i Stockholm. Beror ju även helt och hållet på om jag jobbar eller ej den helgen. Behöver jag ploga snö kan jag inte åka iväg.

Trumpeten
Efter att ha blivit tillbakadragen till blåsorkesterverksamhet, har jag överlevt mina första konserter på väldigt många år i form av en höstkonsert och en gudstjänst. Så nu har jag något kul att göra varje vecka (måndagar 19-21). Så det enda som fattas nu är att jag kommer igång med att öva hemma mer frekvent än vad jag gör. För mycket tid har gått åt till att fundera över livets då, nu och sedan. Men med hjälp av hobbies och andra sysslor SKA jag hitta mer energi och då kommer även trumpetande som en naturlig del igen. Och närmast på kalendern är två julkonserter, så det ska bli skoj. Och då det är en musikkår som tillhör en kyrka får jag som musikant uppleva en helt annan typ av akustisk då vi repar och spelar konsert i en kyrka.

Kardemumman
Eller ja, summan av den. På det stora hela är det förhållandevis bra, men då det är höst har jag mitt traditionsenliga humör som omger mig. Men med bandymatcher där jag kan ”blåsa av lite tryck” och lite mer kreativ aktivitet är planen att humöret ska bli bättre och tillvaron mer skoj.

/Jim

oktober 16, 2013
av Jim
Inga kommentarer

Renuntiatio

Funderingar. Som arbetssökande (eller vad du vill kalla det) har jag en hel del tid över till sådant. Ibland är det bra, för då kommer jag på roliga saker att hitta på. Fast för det mesta handlar det om att livsfunderingar tar en massa plats i mitt huvud. Plus att det är höst, så humöret är inte alltid på topp. Men, snart är det dags för bandy och då kan jag ”blåsa av lite ånga” genom att gorma och hojta lite från läktaren.

Och idag så har jag faktiskt arbetat en massa timmar med min nya hemsidedesign. Så nu är det inte så fasligt mycket kvar. Sen så ska allt korrekturläsas och dubbelkollas, så jag förhoppningsvis undviker att ha en massa stavfel som jag upptäckt att jag har haft i den design jag har nu. Men jag har korrigerat dem den senaste tiden. Fast den stora anledningen till att göra om hemsidan är att den inte uppfyller mina, ibland, högt ställda krav på vad jag anser vara bra. Det vill säga, jag tycker inte att den är bra längre. Plus att arbetsproven behöver en genomgång och uppdatering. Så förhoppningsvis denna eller nästa vecka kommer det att ligga en ny och bättre hemsida på plats.
Vilket nog kan vara bra om jag ska hitta det där jobbet som tar mig till nya möjligheter.

Planen för imorgon är att åka till Volvo och fråga om råd inför mitt köp av begagnad hastighetsmätare. Kan ju vara bra att ha räkneverk som fungerar som det ska på min lilla blå bil. De beslutade sig för att stanna när jag var ute på tur nere i Småland förut. Men med tanke på att bilen är från 1988 är det inte så märkligt att saker och ting lägger av på grund av ålder. Motstånd med mera har inte hur lång livstid som helst. Men det återstår att se vad Volvo-gubbarna säger och vad en begagnad kan tänkas kosta. Tiden lär utvisa.

Men nu jobba vidare med hemsidan så jag kan sova med gott samvete sedan.

/Jim

oktober 8, 2013
av Jim
1 kommentar

Museum, Bond Museum

Photo 2013-10-01 12 49 24     Photo 2013-10-01 12 49 53     Photo 2013-10-01 12 44 23Photo 2013-10-01 12 32 44     Photo 2013-10-01 12 29 15     Photo 2013-10-01 12 37 11

Av någon outgrundlig anledning ligger det ett Bond-museum i den lilla orten Nybro i Småland. Ja, Bond som i James, inte Bond som i lantbrukare, bara för att vara tydlig. Fick nys om det i somras, så nu när jag var nere i grannskapet för Skördefesten på Öland, passade jag på att svänga förbi även Nybro. Får ju passa på när jag är lite bortrest nån helg ibland. Detta museum ligger inhyst i samma byggnad som en bilservicefirma i Nybro. Båda ställena ägs, logiskt nog, av samma person. Så ägaren har lyckats kombinera arbete med hobby.

Så det första som mötte mig och sällskapet jag var där med var att man går in genom dörren (well, duh) och sedan möts av något som kan liknas vid en bilservicebutik korsade med en presentshop. Synnerligen märkligt, det första jag tänkte var på butiken i Macken av Galenskaparna. Och där fick vi vackert vänta, då vi kom dit typ 10.30 och museet öppnad kl 10. Ägaren var tvungen att slinka iväg och starta upp allting därinne. Sen var han borta ett tag. Så vi passade på att kolla runt i butiken. Och där fanns det filmer, dockor, parfymer, pokerset, handdukar you name it. Allt med 007-loggan på så klart. Är ju trots allt ett museum med tema.

Efter ungefär 10-15 minuter blir vi inbjudna i museet (entréavgift hade vi redan betalat när vi kom dit) av ägaren. När vi kommer in så blir vi visade till den så kallade biografen (med samma antal röda biostolar som det finns Bond-filmer) för lite filmvisning som uppvärmning. Så vi slår oss ner och visningen startas. Och det som följer är en samling av filmer som relaterar till museet och han som äger och har startat hela grejen. Dock har tanken att sålla lite bland filmerna inte infunnit sig, men det är samtidigt inget problem. Är ju inget tvång att kolla på filmerna heller. Men efter ungefär 40 minuter när det började kännas för upprepande gav vi oss ut i museet istället. Och det var ett bra drag visade det sig.

Museet är väl inte så mycket ett museum som en lokal med privat insamlade saker med Bondanknytning. Och det är inte en handfull grejer heller, det står saker överallt och det finns även en del fordon att kolla på, varav alla utom ett hade varit med i Bondfilmer. Sen hur mycket som stämmer, det låter jag vara osagt. Men det stämmer säkerligen, ägaren framstår inte som en person som ljuger om sådant. Speciellt inte då han medgav att den stora svarta gondol i trä INTE var den som var med i filmen utan en exakt likadan.

Men för att sammanfatta denna besynnerliga upplevelse: Har du lite tid över och vägarna förbi Nybro är detta lilla annorlunda museum helt klart ett tips. Dock inget museum om Bond i sig utan mer en uppvisning av väldigt mycket prylar, planscher, kläder etcetera som har den engelska agenten som gemensam nämnare. Så gillar du Bond-prylar är detta ett ställe för dig. Går säkert att ha events där också, men inget jag kollade upp.

bondpanoramaKlickbar bild =)

oktober 6, 2013
av Jim
Inga kommentarer

Lite höststruktur

ikea_kassett

*Blåser bort dammet från bloggen*

Ja, nu fram mot kvällen (kl. är just nu 18.03) blev det trevligt höstväder. Solen kom fram och även om det blåser är det i alla fall inte mulet som det har varit större delen av dagen. Och med tanke på att jag tagit tag i saken och plockat bort DVD-ställen från fönsterbräda, eller vad nu den marmorskiva som sitter där kallas.. *kollar i ordlista* Aha, fönsterhylla. Well, duh!
Hur som helst, nu ser jag ut genom fönstret och kan sitta och titta ut på höstlöven medan jag gör saker vid datorn och letar jobb. Och de DVD:er som blockerade solens strålar ligger numera i lådor från IKEA. Därav den diskreta smygreklamen här ovan. Det var helst enkelt dags att få dels lite struktur och dels lite rymd i tillvaron och inte sitta och gömma sig bakom saker.

Resten av kvällen ska jag ägna åt att skicka iväg lite ansökningar på jobb jag har hittat att söka. Måste ju vara aktiv i mitt jobbsökande så att det händer något och så att jag har något att skriva in i min rapport i början av nästa månad. Jo, det har ju börjats med sådant hos Arbetsförmedlingen/A-kassan. Men jag fyllde i min rapport för september för några dagar sedan och skickade in den till AF. Och några dagar senare fick jag ett svar tillbaka:

Ämnesrad : Rama in den
Mailet : Exemplariskt välgjord aktivitetsrapport.

Så jag tolkar det som att min rapport blev godkänd, men det återstår att se om det dyker upp något mer meddelande. Är ju trots allt fler kockar som rör i grytan gällande dessa papper.

Och imorgon ska jag åka iväg och spela trumpet, ska först och främst tuta i den hemma och se om jag kommer ihåg greppen från förra gången. Fast denna gången är det en etablerad musikkår. Får se hur det går, har ju inte spelat något under sommaren alls av olika skäl. Så mellan 19 och 21 ska jag se om jag kan väcka liv i min inre trumpetare igen.

Så det är allt för stunden. På återseende!

/Jim

maj 12, 2013
av Jim
Inga kommentarer

Feta beats

Ja, efter ungefär ett år med den inbyggda originalstereon i bilen, blev det dags för att installation av något lite nyare. Nu är det ju inte så att det var nån direkt monsterstereo jag monterade in utan en någorlunda nyare från 1997 med tillhörande cd-växlare. Jepp, cd-växlare, det gäller att ligga rätt i tiden och bara ha det allra senaste. Fast det viktigaste är att det låter vettigt och att det finns ett minne för några (sex stycken) radiostationer. Farligt att sitta och ratta mellan frekvenser när man kör. Vilket jag slipper då radion faktiskt har RDS. It’s nice.

Vad är annars nytt? Ja jag har jobbat (nästan varje dag) sedan den 8 april på ett av mina gamla jobb, som fastighetsskötare. Men det är inget långvarigt, är bara ett inhopp för att avlasta. Eller som ordförande i föreningen så fint uttryckte det:

Det här är bara en nödlösning och inget som ska vara långvarigt!

Men nu är det maj och jag fick (under protest från ovanstående ordf.) förlängt ytterligare två veckor. Sen återstår det att se vad som händer och om det blir något sommarvikariat av detta. Det är sagt så, fast med allt tjafs och dubbla budskap är det inget som är skrivet i sten. Jag får väl reda på det så småningom.
Men huvudsaken är att jag får några kronor extra per dag (jämfört med a-kassa) och att mina ersättningsdagar så sakta skjuts lite framåt vecka för vecka.

Jag har även antagit en ny livssyn, eller det är ju mer en förändring i mitt eget vokabulär. Jag bestämde mig förra veckan, att byta ut två ord som jag tyvärr använt en hel del på sista tiden och som jag insett är av en tvingande natur. Dessa ord är:

Ska och Måste – Två väldigt kantiga ord som i sin natur pekar med hela armen mot saker.

Och då jag försöker att, i och med hur livet är*, förändra min mentala inställning för att må bättre, bytte jag ut dessa ord mot:

Kan och Behöver – lite mer mjuka och trevliga ord som inte är lika tvingande och armpekande.

Så under veckan har jag övat och applicerat dessa nya ord, det har väl gått relativt bra, fast ibland är det svårt. Men övning ger färdighet som det så fint heter. Det är ju så klart en hög dos placebo i att bara jonglera med ord för att må mentalt bättre, fast det fungerar ganska bra. I alla fall så länge jag slipper utsätta mig för ovanstående griniga gubbar. Fast mer om sådana griniga gubbar i ett framtida inlägg.

Sen har jag faktiskt varit på en ”audition”. Nej, jag ska inte vara med i tv. Hur skulle det se ut? Nä, detta var istället en intervju inför en intervju till ett jobb jag hade sökt. Det kallades så klart inte för audition, utan ett möte. Och detta möte gick ut på att jag som person skulle motivera några personer (två herrar) varför jag skulle sållas ut och gå vidare till finalen, sorry anställningsintervjun. Så jag förberedde en kreativ och visuell presentation som klockade in på 5 minuter och 15 sekunder. Nu gick jag ju inte vidare i urvalsprocessen, fast jag blev i alla fall utgallrad från 110 sökande och blev en av 20 som de träffade.
Visste känns det väldigt TV4?
Och som den genomsnittlige svensken/nominerade skådisen till en Oscar han/hon inte vann:

Jag är bara glad över att ha blivit nominerad!

Fast med tanke på arbetsgivaren, finns det misstanke om att hela karusellen bara var standardformen för att dölja en internrekrytering. Det kan vara så, jag säger inte ATT det är så, men då jag vet att så sker ibland, är det inte så att jag gråter floder över att inte gått vidare. Och för att säga det med nya ord:

Jag behöver inte bry mig, jag kan fokusera på annat.

Så, nej jag har inte glömt bort min blogg, eller hemsida, eller twitter, eller något annat heller för den delen. Det har bara varit annat som legat framför mig som ett dunkelt moln. Men nu börjar det bli sommar, solen tittar fram genom molnet och gräset börjar bli grönt igen. Och nu är det dags att åka iväg lite ärenden med bilen och pumpa ut lite ”feta” beats från min oerhört ”feta” bilradio.

/Jim

* Ja, det finns de som har det värre. Det är jag fullt medveten om.