apelsintv.se/blogg

Feta beats

| Inga kommentarer

Ja, efter ungefär ett år med den inbyggda originalstereon i bilen, blev det dags för att installation av något lite nyare. Nu är det ju inte så att det var nån direkt monsterstereo jag monterade in utan en någorlunda nyare från 1997 med tillhörande cd-växlare. Jepp, cd-växlare, det gäller att ligga rätt i tiden och bara ha det allra senaste. Fast det viktigaste är att det låter vettigt och att det finns ett minne för några (sex stycken) radiostationer. Farligt att sitta och ratta mellan frekvenser när man kör. Vilket jag slipper då radion faktiskt har RDS. It’s nice.

Vad är annars nytt? Ja jag har jobbat (nästan varje dag) sedan den 8 april på ett av mina gamla jobb, som fastighetsskötare. Men det är inget långvarigt, är bara ett inhopp för att avlasta. Eller som ordförande i föreningen så fint uttryckte det:

Det här är bara en nödlösning och inget som ska vara långvarigt!

Men nu är det maj och jag fick (under protest från ovanstående ordf.) förlängt ytterligare två veckor. Sen återstår det att se vad som händer och om det blir något sommarvikariat av detta. Det är sagt så, fast med allt tjafs och dubbla budskap är det inget som är skrivet i sten. Jag får väl reda på det så småningom.
Men huvudsaken är att jag får några kronor extra per dag (jämfört med a-kassa) och att mina ersättningsdagar så sakta skjuts lite framåt vecka för vecka.

Jag har även antagit en ny livssyn, eller det är ju mer en förändring i mitt eget vokabulär. Jag bestämde mig förra veckan, att byta ut två ord som jag tyvärr använt en hel del på sista tiden och som jag insett är av en tvingande natur. Dessa ord är:

Ska och Måste – Två väldigt kantiga ord som i sin natur pekar med hela armen mot saker.

Och då jag försöker att, i och med hur livet är*, förändra min mentala inställning för att må bättre, bytte jag ut dessa ord mot:

Kan och Behöver – lite mer mjuka och trevliga ord som inte är lika tvingande och armpekande.

Så under veckan har jag övat och applicerat dessa nya ord, det har väl gått relativt bra, fast ibland är det svårt. Men övning ger färdighet som det så fint heter. Det är ju så klart en hög dos placebo i att bara jonglera med ord för att må mentalt bättre, fast det fungerar ganska bra. I alla fall så länge jag slipper utsätta mig för ovanstående griniga gubbar. Fast mer om sådana griniga gubbar i ett framtida inlägg.

Sen har jag faktiskt varit på en ”audition”. Nej, jag ska inte vara med i tv. Hur skulle det se ut? Nä, detta var istället en intervju inför en intervju till ett jobb jag hade sökt. Det kallades så klart inte för audition, utan ett möte. Och detta möte gick ut på att jag som person skulle motivera några personer (två herrar) varför jag skulle sållas ut och gå vidare till finalen, sorry anställningsintervjun. Så jag förberedde en kreativ och visuell presentation som klockade in på 5 minuter och 15 sekunder. Nu gick jag ju inte vidare i urvalsprocessen, fast jag blev i alla fall utgallrad från 110 sökande och blev en av 20 som de träffade.
Visste känns det väldigt TV4?
Och som den genomsnittlige svensken/nominerade skådisen till en Oscar han/hon inte vann:

Jag är bara glad över att ha blivit nominerad!

Fast med tanke på arbetsgivaren, finns det misstanke om att hela karusellen bara var standardformen för att dölja en internrekrytering. Det kan vara så, jag säger inte ATT det är så, men då jag vet att så sker ibland, är det inte så att jag gråter floder över att inte gått vidare. Och för att säga det med nya ord:

Jag behöver inte bry mig, jag kan fokusera på annat.

Så, nej jag har inte glömt bort min blogg, eller hemsida, eller twitter, eller något annat heller för den delen. Det har bara varit annat som legat framför mig som ett dunkelt moln. Men nu börjar det bli sommar, solen tittar fram genom molnet och gräset börjar bli grönt igen. Och nu är det dags att åka iväg lite ärenden med bilen och pumpa ut lite ”feta” beats från min oerhört ”feta” bilradio.

/Jim

* Ja, det finns de som har det värre. Det är jag fullt medveten om.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


%d bloggare gillar detta: