apelsintv.se/blogg

364 dagar

| Inga kommentarer

Ja, då kom det. Det nya året. Egentligen är ju det nya året helt beroende på om vi använder klocka eller ej. Om du frågar en slumpvis utvald björk eller kanin ute i skogen lär de inte ens veta vad du pratar om. Men om vi bortser från klockor och flora och fauna en stund. Vad har egentligen det föregående året med nummer 2012 gett för nya inslag i mitt liv då?

Arbetslivet:
Tydligen, utan min vetskap, hade jag en kontakt till ett jobb i mitt ganska tunna, nätta och begränsade kontaktnät. Ja ni vet som i reklamen för Triss? ”Plötsligt så händer det!Fast nu blev det varken fyrverkerier, slow motion eller annat. Ett sms blev det faktiskt. Från en av mina närmaste vänner som undrade om jag hade kunskaper av viss programvara.Detta eftersom de fanns en ledig tjänst på hennes pappas gamla jobb. Som grafiker på ett bokförlag närmare bestämt.
Så jag skrev ihop ett CV och personligt brev baserat på det som efterfrågades, åkte med biljett betald av AF dit på intervju och sen hem igen.
Sen ringde en av de jag haft intervju med och meddelade att de hade bestämt sig för att anställa mig som vikarie på ett år, med stor chans till förlängning. Och för att göra en lång historia kort så började jag där på mitt vikariat och jobbade på med att redigera boktexter. På ett väldigt bra ställe, jag kände mig välkommen direkt när jag började där. Ett snällt och familjärt företag som en av dem sa om det.
Sen började en ny chef. Med nya planer. Vilket ledde till att jag och tre till (av åtta stycken) blev uppsagda. Och eftersom jag var vikarie hade jag bara en månads uppsägning. Facket förhandlade, men det hjälpte inte. Så efter ungefär ett halvår lite drygt den 8 november 2012, slutade jag mitt vikariat i förtid och åkte hem. Det går inte som man tror för det mesta.
Var på en intervju för ett annat jobb på ett annat ställe, men det ledde inte till något alls.

Bilen:
När jag var på besiktningen fick jag rådet att se över bakbromsarna och byta klossarna. Men jag väntade tills nu för någon månad sen. Är kanske lite slö när det gäller sånt. Men nu är de i alla fall bytta, så nu gnisslar de istället. Tack Biltema för detta. Men är det Volvo så är det mer regel än undantag att det gnisslar när man bromsar. Sen är det lite smågrejer som måste fixas med den, precis som andra bilar. MEn nu har jag köpt en ny ljuddämpare, då den gamla börjat skramla. Så den närmsta tiden ska det fixas med bilen.

Musikkåren:
Så du kanske minns har jag börjat spela i en musikkår igen. Och på kuppen blivit ansvarig för marknadsföringen. Så jag har ägnat delar av julhelgerna till att fundera på hur vår logga ska se ut. Och även hur en hemsida ska se ut, men i samråd med en annan vän (har några stycken) kom jag fram till att det nog räcker med en blogg i kombination med en öppen publik sida på Facebook. I alla fall så här i början tills vi vet ur det blir med kåren. Vi är fortfarande i rekryteringsfasen än så länge. Men nytt år och nya möjligheter som sagt. Och innan nästa repetition måste jag städa ur min gamla trumpet. Det känns som att all luft inte kommer ut. Men ett varmt bad med lite diskmedel ska nog lösa upp gucket.

Resten av året, från det att jag slutade jobba, fram till den sista december avlöpte ganska obehindrat. Lyckades förvisso bli sjuk, men jag överlevde. Sen blev det jul och nyår. Och nu sitter jag här och blickar ut över de kommande dagarna på detta år som har nummer 2013.
Vi får se vad som händer helt enkelt…

/Jim

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


%d bloggare gillar detta: