apelsintv.se/blogg

En faktor av tid

| Inga kommentarer


Jaha, vad har hänt sedan den 3:e mars egentligen?
Troligtvis en hel del eftersom jag lever ju ett så fruktansvärt upptaget liv med allt som hör till. Ja jösses Amalia! Eller så har det hänt lagom mycket med några toppar och ganska mycket av det vanliga lunket. Men för att göra en liten lista (som alltid är så populärt på interwebben) som sammanfattar, så ser det väl ut ungefär så här:

Hälsan
Jag har lyckats med konststycket att först vara förkyld, sedan magsjuk och sedan förkyld igen. Och nu har jag ha dessutom drabbats av munsår. Ibland är livet oerhört komplicerat och svårt att leva. (Sagt med full förståelse att det finns de som har de värre, barn i Afrika etc.)

Bilen
Som nämnt tidigare (31 januari i bloggen) är jag numera ägare till en blå Volvo. Och den fungerar alldeles utmärkt än så länge trots sin ålder. Den har har varit ute på två långturer och ägnat en av dem åt att dra en släpvagn efter sig.  Alla som varit i kontakt med den tycker att den är en väldigt bra och fräsch bil. Och för att vara en relativt omotionerad 24-åring är han/hon/den/det (vägrar ordet hen) hon inte det minst överviktig utan ganska slimmad. Helt logisk tankegång så säg? Och så fick den ett så kallat ”blankt” papper på Bilprovningen den sista mars. Det enda var att bakre vänster broms ligger emot och att bakdra klossarna är dags att bytas ut mot nya fräscha. Och då bilen är i det skick den är i, får det bli ”Volvo Original” oavsett vad som skall köpas till den. Så vara det bestämt och så skola det bliva!

Jobbsökeriet
Jobbsökeriet klampade på i de vanliga utnötta hjulspåren via sökning på annonser och ett besök på Rekryteringsmässan i Västerås. Inget nytt hände direkt tills det en kväll damp ner ett sms från en vän. I det undrade hon om jag kunde QuarkExpress då det söktes en vikarierande grafiker på hennes pappas gamla arbetsplats. Och för att göra en lång historia kort så skickade jag in en ansökan, åkte på intervju och skall imorgon kl 9.00 börja arbeta so, Grafiker/Faktor på Atlantis bokförlag i Stockholm. Och om allt fungerar som det ska med inlärning av nytt jobb etc. vara kvar där tills den sista mars 2013. =)

Så morgondagens tågresa kommer nog vara av det nervösa slaget skulle jag tro. Jo precis, jag skall sälla mig till den övriga flocken tågpendlare som transporteras mellan Västerås och Stockholm av vårt kära SJ AB.

Fotograferandet
Har på sistone tagit tag lite mer i mitt fotograferande och tog en långtripp ner till Hornborgarsjön där jag fotograferade tranor, andra sjöfåglar och insåg att jag behöver ett ännu större objektiv. Ja och ett bra, lätt och mobilt stativ. Återstår att se när detta kan köpas in. Och så följde jag med på en spelning med kompisbandet ”The Dräperz” och fotograferade deras spelning de hade ihop med Mimikry. Ja ni vet bandet som Hjalle och Heavy (kända från Tv-programmet ”På rymmen”) fortfarande spelar i och med.

Ekonomin
Förvånande nog skall jag få tillbaka en hel massa pengar på skatten i år, brukar ju få tillbaka en del sedlar. Men i år var det extra mycket. Vilket fick sin förklaring när deklarationen ramlade ner genom dörren. Hela jobbskatteavdraget från Uppsala blev tydligen inte draget, om det nu skulle blivit det, så det får jag tillbaka. Vilket passar bra med tanke på pendlingskostnader, saker som behövs köpas in och lite annat där de kan göra nytta.

Så i stort sett är det väl det som har hänt sedan sist. Får se om jag hinner ta mig tid och hittar ork att blogga lite mer frekvent. Detta är ju något alla bloggare säger ganska ofta. Ja förutom de som är beroende av sin blogg och de pengar de tjänar på att ”inte” göra reklam för diverse produkter. Men det är ju några som läser bloggen ibland. Så de behöver ju lite mer att läsa om inte annat!

Tjing

/Jim

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


%d bloggare gillar detta: