apelsintv.se/blogg

Höstutveckling

| Inga kommentarer

deck

Ja, på den senaste tiden har det faktiskt hänt lite grann, som på vissa sätt kan tolkas positivt, men inte fullt ut tyvärr. Men sånt är livet. Lite upp och ner och fram och tillbaka.

Ett helgjobb
Jo, faktiskt så har jag lyckats landa ett helgjobb. Dock inget jag hittade av en slump utan jag blev erbjuden det från en f.d. arbetsplats. Och jobbet handlar om att jag ska ansvara för och utgöra snö- och halkjouren på ett bostadsområde. Men bara på helgen, närmare bestämt lördag och söndag klockan 07.00 – 16.00. Så jag är anställd med en grundlön (som jag får oavsett om jag behöver rycka ut eller ej) och när det är dags att puttra ut med traktor och sandmaskin får jag en högre ersättning. Men inte mer arbetstid. Så det är bra, för då går det att planera helgerna trots att jag har jour. Dock är det negativa att a-kassan biter av två ersättningsdagar då jag jobbar varje helg. Inget att göra åt, men helger jag inte jobbar blir det ingen ”vinst” att tala om. Men då jag alltid jobbar 16 timmar på helgen, kommer a-kassan inte påverkas mer än vad den redan gör. Och då jag är anställd mellan den 2 november och 30 mars, hoppas jag på i alla fall ett gäng snöiga och halkiga helger så jag får jobba ihop lite pengar. Självklart bara för att stoppa i en spargris….har inte alls kollat på något jag skulle kunna tänka mig att köpa…..men tiden får utvisa.

Min blå bil
Då min bil är en åldrad skönhet behöver den lite småfix och omsorg. Och nu under veckan ska jag ringa och boka en tid för att få räkneverket (i hastighetsmätaren) reparerat då det har stannat. Och imorgon är planen att jag ska bända av och på hjulen så det går att köra säkrare i vinter. Sedan behöver jag ta tag i att fixa de små rostangreppen i plåten, serva upp vindrutespolningen och även montera på någon form av extraljus. Sen är det lite annat smått och gott att fixa med. Men i och med mitt jobb har jag tillgång till verkstad där jag kan hålla på med sånt. Dock inga avancerade ingrepp på grund av den halvkassa ventilationen och ingen möjlighet att hissa upp bilen.

Hobbies
Med tanke på min rådande status på arbetsmarknaden och inspirationsnivån, som i mångt och mycket beror på det första, har jag insett att jag behöver göra något som får mig att tänka på annat. Eller rättare sagt, får mig att inte tänka så mycket utan fokusera på något annat. Så jag ska ta tag i mina byggmodeller (jepp, jag är en sån typ av kille) och få igång min kreativa förmåga för skapandet av snygga målade plastgrunkor. För jag har trots allt sju stycken modeller som ligger i olika stadier av färdigställande. Sen att de allihop är Star Wars-modeller, det är en helt annan sak. Får se om jag eventuellt lyckas hitta några fler framöver på den kommande nördmässan i Stockholm. Beror ju även helt och hållet på om jag jobbar eller ej den helgen. Behöver jag ploga snö kan jag inte åka iväg.

Trumpeten
Efter att ha blivit tillbakadragen till blåsorkesterverksamhet, har jag överlevt mina första konserter på väldigt många år i form av en höstkonsert och en gudstjänst. Så nu har jag något kul att göra varje vecka (måndagar 19-21). Så det enda som fattas nu är att jag kommer igång med att öva hemma mer frekvent än vad jag gör. För mycket tid har gått åt till att fundera över livets då, nu och sedan. Men med hjälp av hobbies och andra sysslor SKA jag hitta mer energi och då kommer även trumpetande som en naturlig del igen. Och närmast på kalendern är två julkonserter, så det ska bli skoj. Och då det är en musikkår som tillhör en kyrka får jag som musikant uppleva en helt annan typ av akustisk då vi repar och spelar konsert i en kyrka.

Kardemumman
Eller ja, summan av den. På det stora hela är det förhållandevis bra, men då det är höst har jag mitt traditionsenliga humör som omger mig. Men med bandymatcher där jag kan ”blåsa av lite tryck” och lite mer kreativ aktivitet är planen att humöret ska bli bättre och tillvaron mer skoj.

/Jim

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


%d bloggare gillar detta: