apelsintv.se/blogg

Höstväder

| Inga kommentarer

Påpekande: Detta inlägg är det första i en ostrukturerad och slumpmässig rad inlägg där texten inleds och avslutas med en fiktiv historia. Historien kan ha anknytning till ämnet eller så är det helt separerat.

”Den gamle mannen satt i vanlig ordning på sin balkong med morgontidningen och drack en kopp Earl Grey. Det var höst utanför fönstret på den inglasade balkongen.
Någonstans på området hördes ljudet från en bilmotor som inte ville starta i morgonkylan. Mannen tittade på termometern som visade 2 minusgrader.
Radion som står i mannens kök spelade den för dagen utvalda musiken från P4 och mannen nynnade med i en av låtarna medan han vände blad och kom in på sportsidorna. Han suckar tungt över de senaste resultaten i hockeyallsvenskan och tar en klunk te. Då ringer telefonen ilsket från hallen…”

Ibland blir det inte alls som man tänkt sig, men ibland blir det exakt som man tror att det skall bli. Det hände idag. Inget som behöver ventileras mer, utan var mer ett påpekande då de som behöver veta redan är informerade. (en helt onödig mening att skriva).

Den största delen av min tankeverksamhet, förutom jobbsökartankar, ägnas åt möjligheten att få till en vettig och billig hemmabio. Läste för ett tag sedan en artikel om miniprojektorer på idg.se och där hittade jag en trevlig liten grunka som heter Benq Gp-1. Men i vanlig ordning handlar allt om ekonomi, men jag har i alla fall en plan. Och det är ett steg i rätt riktning. Tur det finns en liten affär som heter IKEA, där går det att hitta en hel del grejer som kan användas istället för dyrare mer ”korrekta” alternativ. I detta fallet en vit rullgardin som skulle fungera alldeles utmärkt som en bioduk. Får återkomma i ärendet ifall det inhandlas projektor och duk. Skulle ju onekligen vara trevligt att kunna kolla på DVD/spela Playstation 2 på en 80 tummar stor bildyta…

När det gäller jobbet i Uppsala så är det mer eller mindre avslutat kapitel (får se om det händer något mer) då jag återlämnat passerkort och nyckel idag. Åkte en ”sväng” till Uppsala och träffade min chef och kollega för en lunch. Sen gick jag en sväng på stan innan jag åkte hem. Skall återvända dit imorgon och ”göra stan” i det utlovade solskenet. Lika bra att passa på när det finns giltighet kvar på busskortet då jag inte hunnit kolla runt i affärer när jag varit där på jobb. Har ju liksom inte funnits tid till det.

”Mannen reste sig mödosamt och gick muttrande genom lägenheten och lyfte telefonluren. Det var en person hade ringt fel. En ganska återkommande händelse då det bara skiljer en siffra mellan mannens telefonnummer och pizzerian på hörnet. Han tittade på telefonluren, räckte ut tungan och la på. Han såg ut genom fönstret, tittade på klockan och hostade lite. Det var dags att åka iväg på bingo.”

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


%d bloggare gillar detta: