Broken flowers


Allt börjar med ett brev, ett rosa sådant och dess färd genom det amerikanska postsystemet. Från den blå lådan, via bil, sorteringsband och flygplan hittar det sin destination.

Den gamla kvinnotjusaren och tidigare affärsmannen Don Johnston blir lämnad av sin älskarinna Sherry som har tröttnat på att inte räknas in i Dons liv på ett bra sätt. Samtidigt dimper det rosa brevet ner i Dons brevinkast. Brevet är skickat från en anonym kvinna som berättar att Don och hon har en son som troligen är på väg för att leta reda på honom.

Dons granne och vän Winston, som är en stor anhängare av mysterier, blir smått lyrisk av detta och bestämmer sig för att hjälpa Don leta reda på denna mystiska kvinna och hennes son. Och trots Dons protester ordnar Winston allt det praktiska för att Don skall kunna åka till de flickvänner han hade för ungefär 20 år sedan.

Vi får följa Don på hans resa genom det amerikanska landskapet och hans möten som präglas av glädje, avståndstagande, fientlighet och hat. Men även sorg då Don någonstans i USA besöker en kyrkogård och graven för en av sina tidigare flickvänner.

Rollen är specialskriven för Bill Murray och spinner vidare på den typ av karaktär han spelade i Lost in translation; en dyster medelålders man som inte riktigt känner sig hemma i tillvaron men ändå fungerar.

Filmen är även präglad av humor utan att bli rolig och flamsig. Den håller sig på ett gemytligt plan där vi får följa Don på hans resa genom sig själv och hans gamla liv för att slutligen komma till den rosa trådens ände i filmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *