Lars and the real girl

I en liten amerikansk stad träffar vi Lars, en ”eremit” som bor i ett hus på sin brors tomt. Brodern och hans fru försöker efter bästa förmåga att umgås med den självvalt isolerade Lars, men misslyckas för det mesta. Lars sköter sig själv och åker till sitt kontorsjobb och lever sitt eget liv avskild från omvärlden.
Plötsligt en dag meddelar Lars att han har blivit ihop med en tjej som heter Bianca. Det är bara det att Bianca är en docka, närmare bestämt en anatomiskt korrekt sådan av gummi, som han har beställt på internet…

Detta är ingen renodlad komedi som man först kan tro, det är mer ett drama med påströdd komik.
Komiken ser vi i vissa situationer som inträffar och hur folk beter sig i sin kontakt med Bianca. Men även Lars relation till en ny kvinnlig kollega (Margo), ger filmen en varm känsla av humoristiskt trevande kärlek.
Trots att Lars bor ensam i ett garage och helst undviker människor, är han ändå en social och snäll människa som bryr sig mer om andra än sig själv. Vilket syns i både hans relation till Bianca, men även till sin svägerska och
Margo.

Säga vad man vill om Lars i filmen, men han är långt mer komplicerad än vad man först kan tro och hans isolering har sin förklaring på ett betydligt djupare plan än att han bara skulle ”vara lite knäpp”.
För även om Bianca inte är äkta utåt sett, har ändå hon och Lars en genuin kärleksrelation precis som vilket par som helst.

Filmen handlar även om utveckling, acceptans och kärlekens kraft att stå emot omgivningens kontroll och åsikter om vad som passar sig.
Men även om filmen bygger på okonventionell kärlek, som många andra filmer, skulle det inte fungera om Bianca hade varit en skådespelerska.
För denna rollen kan endast spelas av en docka…

En reaktion på ”Lars and the real girl

  1. Supersnygg blogg min vän! Och den här filmen, den vill jag verkligen se! Har helt lyckats missa den, Gosling till trots. Med tanke på att jag nuförtiden själv sällar mig till sådana som Lars och Skrotnisse-Bertil finns det säkert en del att förstå i den också. x-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *