40 year-old virgin

40-årige Andy Stizer har åstadkommit ganska mycket i sitt liv. Han har ett behagligt jobb i en elektronikaffär och en trevlig lägenhet med en förnämlig samling actionfigurer. Men det är en sak han inte hunnit med ännu… Andy har aldrig i sitt liv haft sex – inte ens av misstag. Är det egentligen så märkvärdigt?

Att ha sex första gången är ett stort steg i en människas utveckling. Och när man även är 40 år gammal är steget ännu större. Hur gör man för att smälta in med sina hemlighet när det enda ens kompisar pratar om är sex när man är ute på krogen? Och när hemligheten kommer ut, hur gör man då för att inte bli ett offer för en välvillig omgivnings försök att hjälpa en med ”problemet”?

Denna film är en intressant liten historia om ensamhet, utveckling och att försöka passa in i ett samhälle och kompisgäng som fokuserar väldigt mycket på sex. Men även om kärlek.
Även en blind höna hittar ett korn, så även en oskuld i 40-årsåldern. Och i detta fall i form av en vacker kvinna som äger en affär på andra sidan gatan.

Som många andra filmer är detta en klassisk pojke träffar flicka-historia som på ett bra sätt lyfter fram kärnfrågan i samhället; varför är det så bråttom att ha sex?
För även om detta är en smått hysterisk drift med hur vi ser på just detta ämne, finns det ett litet korn av allvar i parodins skrattanfall. Och en smula allvar smyger sig in filmen när missförstånd angående Andys intentioner med relationen görs och problem uppstår.

Ibland balanserar den på gränsen till att bli för löjlig, men dessa tillfällen är få och överlag är detta en väldigt rolig film med två bra skådespelare i huvudrollerna. Vissa scener är också helt lysande genomförda av Steve Carell som spelar Andy. Och även om Du skall ha sex för första gången eller bara cykla till jobbet, kom ihåg att ha koll på hur Du använder dina skydd…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *