Liftarens guide till galaxen

Om Du precis fått veta att ditt hus skall rivas för att kommunen skall bygga en ny bilväg, vad skulle du bli mest upprörd över?
Att jorden precis gick under? Eller att de enda kläder du har på dig är din pyjamas?

Detta är precis vad som händer Arthur Dent när han helt oväntat kastas in i en resa runt i universum med sin vän han trodde var en misslyckad skådespelare. För inte nog med att hans hemplanet blir utplånad, han blir dessutom indragen i en resa som kommer att påverka hela universums öde och framtida utformning. Plus att det är torsdag.

Filmen är en utveckling på den första boken av fem om Arthurs resa genom universum och alla galna saker som drabbar honom. Böckerna skrevs av Douglas Adams och är i sin tur vidareutvecklade från dels en radiopjäs och dels en tv-serie som gjordes i England. Serien om Arthur Dents äventyr blev en global fullträff och gjorde Adams känd över hela världen och allt kommer från att han somnade full på en äng i England. Och när han vaknade såg han upp på stjärnorna och tänkte tanken:

– Någon borde skriva en bok om det där…

Filmen är en underhållande kaotisk resa genom rymden och vi får träffa de mest skiftande karaktärer och världar under resans gång. Det är inte din genomsnittliga komiska sci-fi i och med att allting dras till absurdum precis som Adams gjorde i sina böcker.
Om Du tror dig gilla en film som blandar humor, meningen med livet, svaret på den yttersta frågan och högst oväntade gästroller som valar, stickade dockor och en deprimerad robot är detta helt klart en film för dig.

Och för att citera temat i filmen; Don´t panic
Det är inte så att Du MÅSTE ha läst böckerna innan Du ser filmen. För så länge Du tar med dig en handduk är det lugnt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *